bigbraweheartstexa.blogg.se

Här kommer jag presentera min hund Big Brawehearts Texa. En röd vit och tan australian shepherd tik.

Texa med på jobb!

Publicerad 2014-01-20 10:04:22 i Allmänt,

I dag är Texa med på min killes jobb, hade ingen som kunde gå ut med henne när jag var i skolan så vi löste det så. Dem kom och hälsade på i min skola nyss och har aldrig sett en lyckligare hund när hon såg mig. Mattes lilla tjej. Hon är verkligen Mattekär mitt lilla monster. I dag ska vi ut i skogen med Texa,Puma och corre så dem får springa av sig sen har jag inte så mycket mer på schemat för hennes del. Kanske lite inkallningsövningar.

Texas Framgångar!

Publicerad 2014-01-18 20:17:11 i Allmänt,

Texa växer så de knakar och hon så otroligt lättlärd min lilla tjej! Hittills kan hon: -Sitt -Ligg -Stanna -Krypa -Fot -Hit "sätter sig framför mig" -Snurra -Upp "sitta på två bakben" -Vinka -Tass -Stå Det är lite vad hon kan just nu, Just nu kör vi mest att få in fotgåendet på en rolig nivå. Alltså gå tre steg sen massa beröm och sedan samma sak fler gånger om. Det viktigaste är att vi har kul när vi tränar. Det ska ju vara roligt med träning!

Hundträning hela dagen!

Publicerad 2014-01-14 22:00:59 i Allmänt,

Slutade skolan vid 11 i dag så vid 14.00 kom min kusin som har en vit herdehund valp på 12 veckor till oss. Vi skulle träna Texa med att förstå att man inte ska skälla på alla hundar man ser. Hon har även en mindre blandras som vi också använde oss av. Vi använde inte min Puma för Texa känner igen henne så bra så hon skäller inte på henne. Vi började med att ta hennes valp och att jag fick gå iväg och sen möta henne framifrån. Texa började som planerat skälla och dra åt valpen. Men då provade vi en ny metod att jag satt henne ner och ställde hon sig upp satt jag henne igen och sådär höll vi på ett bra tag, men till slut satt hon ner och slappnade av fast valpen gick förbi. Och vi gjorde lika med hennes lilla hund med. Texa fattade vinkeln efter ett tag och slutade skälla. Sedan tog vi hjälp av mina grannars hundar. Två stora blandraser som är genomsnälla. Vi gick förbi dem och Texa skällde som väntat som en tok på dem. Men då satt jag henne ner och höll på så några gånger till slut satt hon avslappnat och slutade skälla. Sedan väntade vi en stund och gick förbi igen då skällde hon bara ett skall sen kollade hon på mig och struntade vi i dom. Så det är en bra början men en bit kvar att jobba på. Tränade även inkallning och fotgående med henne som går över förväntan faktiskt. Även en del bakdelskontroll hann vi med innan Texa fick gå och sova. Skickar med några bilder från förra veckan i skogen :)

Nyår!

Publicerad 2014-01-02 13:15:20 i Allmänt,

Nu har det vart nyår, och kan med glädje säga att Texa inte visade några som helst tecken på rädsla vid fyverkerier, hon regerade inte alls faktiskt! För övrigt har vi börjat träna lite fotgående försiktigt. Det går bra men ska försöka få tips om en bra inlärningsmetod då den jag kör nu funkar sådär. Så har ni tips skriv gärna! Sen har vi även börjat spåra mer och det går ganska bra faktiskt. Har som mål att starta i LK 1 och i rallylydnad nybörjare detta år. Även spår.

Om

Min profilbild

Linnea

Mitt liv med en australian shepherd tik vid namn Texa.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela